La veritable riquesa és el coneixement, i neix a l’escola

Acció escoles a Anantapur amb la F. Vicente Ferrer. Foto: Fundació Vicente Ferrer

Donar una búfala és regalar progrés

Acció realitzada “Búfales per a dones d’Anantapur”

Potser no tothom pot escriure un llibre
però si que pot plantar un arbre

Projecte “Planta un arbre”

Pot servir per anar a passejar o per a
que nens i nenes puguin anar a escola

Acció realitzada “Bicicletes escolars a Luanda”

previous arrow
next arrow
Slider
Sleek & Beautiful

Missió

Ser un instrument per portar a terme actes i projectes que promoguin el bé comú, a més d’identificar necessitats socials i fer créixer el col·lectiu de persones i/o entitats solidàries.

Sleek & Beautiful

Visió

Ser un referent en l’àmbit de la cultura del donar, el compartir i la gratuïtat, mitjançant actes i projectes orientats al be comú.

Sleek & Beautiful

Valors

Som una entitat d’acció social. Difondre la cultura del donar al nostre entorn proper. La regla d’or: « Fes a l’altre allò que voldries que et fessin a tu, i que li faci be a ell i a la societat”. Posar-nos en el lloc de l’altre. La dignitat de la persona humana, ens impulsa a actuar a favor d’aquesta. Promoure riquesa on no n’hi ha. Promoure una nova economia.

1

Objectius

Promoure i donar suport a iniciatives socials i projectes de desenvolupament. Respectar la dignitat de la persona i els drets humans.

Utilitzar el diàleg, el respecte a l’altre, l’escolta profunda i l’estimació entre els membres que integren l’associació com a eina de presa de decisions i de relació.

Sensibilitzar el teixit social i difondre la “cultura del donar” i de la solidaritat com a eina i estil d’actuació. Voler fer a l’altre el bé que voldríem que ens fessin a nosaltres.

MÉS…

 

La cultura del donar

Un dels reptes de Ecomon és el de difondre “la cultura del donar”, fins a arrelar-la dins la nostra vida i la del nostre entorn proper. Donar és un dels actes més sublims que pot fer la persona.

És una forma de comunicar-nos que, a més d’afavorir l’altre, ens dignifica i ens dona la satisfacció d’haver sortit de nosaltres mateixos, d’obrir-nos al món i sentir-nos més persones.

Per això, els que formem Ecomon ens proposem lliurement, segons les possibilitats de cadascú, dedicar els nostres excedents als altres, començant pels més desfavorits, fent així la nostra part per pal·liar les grans desigualtats i injustícies existents, que són la base de la majoria dels mals que afecten avui la humanitat.

La cultura del donar vol parlar poc i actuar molt. Vol avançar cap a una humanitat més compassiva, digna i solidària.

MÉS…

 

Vull participar

Tothom és benvingut a Ecomon. Només heu de tenir la inquietud de donar-vos i de donar, passar a l’acció per a fer un món millor.

L’acció pot ser per donar suport a un projecte concret, per actuar en alguna de les comissions, per aportar recursos o per compartir idees.

S’ha de satisfer un donatiu molt reduït per formalitzar el compromís amb l’associació.

MÉS…